Make your own free website on Tripod.com

 

 

 

ZEMUNSKO-VINCANSKI KLAN U NAUCI PONOVO U SEDLU?

 

Indikativno je zasto se bas pred izbor nove Vlade Srbije, a time i novog ministra za nauku, u Vinci zestoko rasplamsavaju sukobi sa dosadasnjim ministrom Domazetom.

 

Dobri poznavaoci situacije znaju da je gospodin Domazet i do sada uglavnom sluzio za slikanje, a da su naucnu politiku, ukoliko je toga i bilo, perfidno vodili kadrovi iz bivseg rezima. Na ovo je vise puta ukazivano na ovom sajtu, a i sire.

 

Paradoksalno, zbog neophodnog stepena obrazovanja, ali i dugogodisnje kadrovske politike, promene u naucnom kadru su najteze i najdugotrajnije. Od eventualnog pocetka promena za smenu generacije je potrebna bar decenija. A kod nas taj proces nije ni iniciran. Dakle, prirodno je da sve ide po starom.

 

Intenziviranje navedenih sukoba u Vinci je svakako korelisano sa izborom novog ministra. Prvo, zapoceto cepanje valja dovrsiti. Drugo, ma koliko mali bili izgledi za ostanak Domazeta, treba ih anulirati i na to mesto postaviti stoprocentno svog coveka. Napadi na Domazeta usledili su i izvan i iz samog ministarstva. Podnete su i tuzbe, sto je sigurno – sigurno. Istovremeno, u svim odborima za nauku stranaka koje su usle u parlament postavljeni su provereni kadrovi. Rizik je minimalan, ko god dobije mandat da predlozi ministra za nauku, bice to pod uticajem odnosno kontrolom istog Zemunsko-Vincanskog klana. Jedna stvar im se mora priznati: vrhunska strategija i perfektna organizacija. Pored toga jake poslovne i rodbinske veze. Dovoljno za ostanak u sedlu.

 

Beograd, 16.01.2004.

D. Belic

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Objet: ZEMUNSKO-VINCANSKI KLAN U NAUCI PONOVO U SEDLU

Date: Sat, 17 Jan 2004 12:45:37 +0100

De: Ruzica Nikolic <rufizhem@EUnet.yu>

A:  belic <belic@fyam.ucl.ac.be>

 

Molim Vas da dopunite imenima vodja klanova lepo jasno i krupnim slovima:

DRAGAN POPOVIC, tromandantni direktor IF, naucni saradnik u poodmaklim godinama

NEBOJSA NESKOVIC, crvena, crna i siva eminencija projekta AI Tesla, zvanog rupa bez dna. Njegova strucna, politicka,

moralna i "emocionalana"  biografija poznata svima koji zele da znaju za to.

MIROSLAV DRAMICANIN, izvrsni sekretar SPS podruznice za Vincu ( u posedu dokumenta), pomocnik Prinudnog Upravnika…